cum sa te descrii BINE in cateva cuvinte

By | October 19, 2017

Sa stii ca si mie mi s-a intamplat de cateva ori, sa incep un interviu cu raspunsul la intrebarea “care este parcursul tau profesional de pana acum?” sau “poti sa ne povestesti pe scurt, cate ceva despre posturile pe care le-ai ocupat in ultimii X ani?”.

In fiecare situatie cand s-a intamplat asa, mi-a prins foarte bine ca am avut cu mine cateva copii ale CV-ului meu, pentru ca mi-am structurat raspunsul pe baza lui si am pus accent pe cele mai mari realizari atat profesionale cat si personale. Asta iti recomand si tie: scoate in evidenta acele lucruri de care esti foarte mandru si pe care vrei ca ei sa le tina minte – restul sunt oricum scrise in CV.

Spune ceva si despre eul tau de dupa program: hobby, pasiuni, etc – si modeleaza-ti raspunsul in functie de starea de spirit a intervievatorilor tai. Daca ii simti sobri si seriosi, da-le si tu un raspuns serios. Daca, pe de alta parte, sunt joviali si plini de glume, ai putea sa strecori si tu o poanta, doua printre randuri.

Oricum ai raspunde, aminteste-ti ca este foarte important sa te faci remarcat si tinut minte! Evident, intr-o maniera pozitiva si utila pentru viitorul tau profesional.😃 O situatie ideala este aceea in care unul dintre hobbyurile tale are legatura cu jobul pe care il tintesti la interviul respectiv.

Fii pregatit sa te descrii in doua sau trei cuvinte, sunt sanse mari sa ti se ceara acest lucru pentru ca asa se poate estima capacitatea ta de a sintetiza un lucru complex si a-l prezenta succint. 😃

Catre final, ai grija sa punctezi si cateva din planurile tale de viitor, in corelatie cu jobul pe care il vei obtine ca urmare a interviului pe care tocmai il sustii.

Asta e tot! Iti doresc mult succes la interviu! Si daca vrei sa te ajut mai mult, te rog scrie-mi un e-mail!

Cand am scris acest articol, m-am inspirat de aici: www.themuse.com/advice/how-to-answer-tell-me-about-yourself-in-your-next-interview-video.

p.s. te rog foloseste butoanele colorate de mai jos si imparte articolul cu prietenii tai 😃

Comments

comments