cum sa te imbraci pentru interviu

By | August 31, 2017

Salut!

Imi aduc aminte si astazi cum m-am imbracat pentru primul meu interviu: aveam costum de trei piese (pantaloni, vesta, sacou), camasa, cravata – ziceai ca merg la nunta! Pe deasupra, costumul era din lana, era negru, iar interviul a avut loc vara, in luna iulie! M-am copt ca intr-un cuptor!

Pe de alta parte, m-am mai linistit un pic cand i-am vazut si pe ceilalti candidati si printre ei, mai era inca un tip la fel ca mine, tot cu costum din 3 piese, si la fel de mult se topea si el. Dar cel mai mult m-am linistit cateva saptamani mai tarziu, cand am primit vestea cea buna si compania mi-a facut o oferta de angajare (pe care am acceptat-o si pastrat-o timp de 11 ani).

De atunci (2005) pana astazi, mi-am schimbat un pic abordarea vis-a-vis de cum ar trebui sa ne imbracam la un interviu, si asta se datoreaza in mare parte si lui Antonio Centeno. Antonio este un tip pe care il urmaresc de multa vreme, de la el am prins o multime de sfaturi vestimentare pentru barbati: cum sa iti alegi hainele, ce accesorii sa porti, cum sa le asortezi, cum sa te porti, cum sa vorbesti, etc.

Recent a pus pe youtube un clip in care vorbeste despre tinuta recomandata pentru interviu – si m-am gandit sa iti spun si tie de acest clip, pentru ca are legatura cu tema blogului la care te-ai abonat (bani / business / cariera).

te invit sa urmaresti mai jos clipul lui Antonio, unde prezinta tinuta recomandata pentru mai multe tipuri de intalniri importante:

  • intalnirea de vanzare (aici e inclus si interviul de angajare)
  • intalnirea de cumparare
  • intalnirea de sprijin / suport
  • intalnirea informala / casual
  • intalnirea formala

In cazul in care clipul video nu porneste direct de aici, linkul este “https://www.youtube.com/watch?v=r9WAwEopVFY&feature=youtu.be“.

p.s. stiu ca acest clip se adreseaza doar barbatilor, de aceea le rog pe doamnele si domnisoarele din audienta sa ma ierte – si le recomand sa dea mai departe acest clip domnilor speciali din viata lor

Aurel

Comments

comments