scrisoarea de intentie – intre trecut si viitor

By | September 14, 2017

Salut!

Scrisoarea de intentie – era o vreme cand se trimitea impreuna cu CV-ul, prin posta. Acesta era modul “oficial” prin care iti anuntai intentia de a candida pentru un post, sau de a cere informatii despre posturile libere dintr-o companie, sau pur si simplu pentru a construi o relatie cu departamentul de resurse umane.

De regula, candidatii foloseau aceasta scrisoare pentru a se prezenta in fata companiei, pentru a expune motivele pentru care ei sunt candidatii ideali pozitia pe care o doresc, si pentru a sublinia intentia de participa la procesul de recrutare.

De asemenea, scrisoarea de intentie trebuia sa fie scurta si concisa – exact ca acest articol. 😃

Astazi, odata cu folosirea zilnica a emailului, scrisoarea de intentie s-a transformat pur si simplu in textul emailului pe care il trimitem. Atentie insa, rolul si informatiile prezente au ramas aceleasi!

Altfel spus, in continuare este necesar sa spunem cine suntem ce vrem si de ce vrem asta – atunci cand contactam un angajator / recruiter in legatura cu o pozitie deschisa in organizatia lor.

Am descoperit articolul de mai jos, care ofera detalii aditionale despre scrisoarea de intentie, detalii care consider ca merita luate in considerare. Apasa pe linkul de mai jos si citeste-l si tu!

www.themuse.com/advice/the-3-rules-of-addressing-your-cover-letter

Daca ai nevoie de ajutor in redactarea unei scrisori de intentie, sau al unui CV, verifica tab-ul “CV BUILD workshop” si trimite-mi un e-mail la aurel@aurelrusu.ro cu CV-ul tau actual si postul pe care il urmaresti; in scurt timp te voi suna eu sa stabilim prima intalnire.

Abia astept sa te ajut!

Aurel Rusu

Comments

comments