un banut pentru fiecare zi

By | May 24, 2015

Dacă preferi să asculți acest articol, apasă te rog aici.

Salut!

Spuneam într-unul din articolele precedente că e necesar să respecți banii, indiferent de mărimea lor. Ca e recomandat să te bucuri la fel de mult de o moneda mica de 1 ban, pe cât te-ai bucura de o hârtie albastră de 100 de lei. Cine recomandă asta? El – Universul.

un banut pentru fiecare ziDe ce vin eu și spun asta din nou? Încă o data? Pentru ca ieri s-a întâmplat ceva cu mine: mi-am dat seama ca de când am început sa acord mai multă atenție lor banilor mici și mititei, ei au început și ei sa îmi apară în cale din ce în ce mai des! Aproape în fiecare zi văd și ridic o moneda de 50 de bani, sau de 10 bani, sau de 5 bani, poate chiar de 1 ban. Pentru mine asta e un semn foarte important – și anume ca banilor le place de mine! Și acum ma testează sa vadă dacă și mie îmi place de ei. Ei bine, mie îmi place de ei!

Dacă era o vreme când îmi era jena sa ridic o moneda de 10 bani sau mai mica – vremea aceea e de mult apusa. Acum sunt un om schimbat cu o viziune noua, care știe ca fiecare bănuț ce strălucește pe jos este o șansa pentru a le spune fraților lui mai mari și mai mulți „Haideți la mine – împreună vom face lucruri frumoase”.

În continuare o să relatez o poveste proprie și personala, legata de cum mi-am schimbat eu mentalitatea și modul de gândire referitor la bani.

La mine la serviciu (probabil și la tine) exista un colt cu automate de făcut cafea. Ele sunt dispuse în așa fel, încât în spatele lor s-a creat un spațiu nefolosit dar ușor accesibil. Într-o zi, în timp ce așteptam să se facă espresso al meu preferat, îmi vine în gând o întrebare: dacă aș vedea un bănuț acolo, în spațiul acela … ce aș face? 🙂 Pana sa răspund, cafeaua a fost gata și am plecat în birou – trebuia să mă pregătesc pentru o sedinta.

Peste vreo câteva zile însă, în fata aceluiași aparat, așteptând același espresso cu lapte, stăteam. Și nu făceam nimic altceva decât sa stau. Deodată, nu știu de ce, ma uit în zona din spatele aparatelor și … TADAAAA! 🙂 acolo, strălucitor, era un banut de 5 bani! În timp ce ma strecuram după el, mi-am dat seama ca acesta nu este o coincidenta… Nuuu, acesta este răspunsul la provocarea lansata de mine atunci când ma întrebam „oare ce aș face dacă aș vedea o moneda acolo?”. 🙂

Atunci mi-a fost limpede ca gândurile mele nu sunt doar ale mele, ca nu sunt singurul care le aude si care actioneaza în concordanta cu ele. Pentru ca gândurile noastre pot și devin realitate. Mai devreme sau mai târziu, e doar o chestiune de timp!

Am pus mai jos câteva butoane colorate ca sa îți fie ușor sa împarți articolul cu prietenii tăi. Apasa-le cu încredere!

Ne auzim pe facebook (Aurel Rusu) sau pe mail (aurel@aurelrusu.ro) sau in oras la un suc (merg acum la bowling). 😀

Ceau! 😉

Comments

comments